Test BE-Alert op 3 oktober 2024

publish date
26.09.2024

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat jou informeert bij een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op donderdag 3 oktober zullen we dit systeem testen.

Op donderdag 3 oktober neemt ook de Dienst Noodplanning van de gouverneur van Antwerpen deel aan de nationale testdag BE-Alert. Tussen 10u en 12u zullen we een e-mail versturen naar alle BE-Alert-ingeschrevenen in de provincie Antwerpen. Daarnaast zullen we omstreeks 13u30 een sms verzenden naar alle actieve mobiele toestellen in de provinciale domeinen De Schorre en De Nekker. Niet alleen naar bezoekers, maar ook naar werknemers, leveranciers, ... Kortom, naar iedereen die zich in of vlakbij deze provinciale domeinen bevindt. Je moet hiervoor niet geregistreerd zijn.

Daarnaast zal dit bericht op de infoschermen in het onthaal van de provinciale domeinen De Nekker en De Schorre te zien zijn, dankzij een koppeling met het alarmeringssysteem. Deze test kadert in een technische proef om het BE-Alert-systeem in te zetten bij zeer grootschalige incidenten. Uit de tekst zal blijken dat het om een test gaat en niet om een echte noodsituatie.